BA uitbating/ na nalevering | Verzekeringshuys.be

Bel ons gerust

059 44 64 34

Maak een afspraak

Meeuwenlaan 39 - Westende Bad

Stuur een e-mail

Persoonlijke aanpak

Wij komen tot bij u langs!

BA uitbating/ na nalevering

Voor zover u of uw aangestelde aansprakelijk zijn, vergoedt de verzekering burgerrechtelijke aansprakelijkheid uitbating de derden die schade geleden zouden hebben in uw onderneming,

maar ook daarbuiten.


De verzekering burgerrechtelijke aansprakelijkheid na levering is de ideale aanvulling op de BA uitbating.

Zij vergoedt schade veroorzaakt aan derden waarvoor u aansprakelijk zou zijn door uw producten na hun levering of door werken na hun uitvoering. ​

voorbeelden

In BA uitbating

  • Een werknemer die een opdracht uitvoert bij een klant veroorzaakt een brand. De onderneming kan aansprakelijk gesteld worden en zal de schadevergoedingen aan de slachtoffers moeten financieren.

In BA na levering 

  • De nv Peeters herstelt industriële verwarmingsketels. Een van de ketels is niet correct aangesloten en ontploft na de installatie ervan. De onderneming wordt aansprakelijk gesteld. Verschillende personen geraken gewond (letselschade), de onderneming heeft aanzienlijke schade aan de gebouwen (zaakschade), waardoor ze haar activiteiten gedurende enkele dagen moet onderbreken (onstoffelijke gevolgschade). 
  • Een installateur sluit een wasmachine slecht aan. Hierdoor ontstaat er waterschade in de loop van de volgende nacht.
  • Een elektricien herstelt een elektrische oliekachel. Enkele dagen later veroorzaakt een slecht geïsoleerde draad een brand.
  • Een loodgieter heeft zijn werk afgerond en is vertrokken. De volgende dag is het tapijt nat omdat de kraan niet correct geplaatst werd (de schade aan het tapijt zal vergoed worden).
Privacy & Cookies - Webdesign D&D Creation