BA Auto/Omniumverzekering | Verzekeringshuys.be

Bel ons gerust

059 44 64 34

Maak een afspraak

Meeuwenlaan 39 - Westende Bad

Stuur een e-mail

Persoonlijke aanpak

Wij komen tot bij u langs!

BA Auto/Omniumverzekering

Van zodra u zich in het verkeer begeeft met een gemotoriseerd voertuig zoals een auto, moto, bromfiets, enz dan bent u wettelijk verplicht om een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten.

De dekkingen en wettelijke contratuele beplaingen zijn bij wet vastgesteld en dus overal dezelfde. Dit wil niet zeggen dat de servcie en bijkoende voordelen overal dezelfde zijn. Verzekeraars spelen hierop in en geven voordelen, zoals bijstand na ongeval, derde betalerssysteem na ongeval, ....

Een goedkope premie is dus zeker niet altijd een betere koop. Leg zeker de voorwaarden naast elkaar en niet enkel de premie. Als bewijs van dekking dient u steeds in het bezit te zijn van een geldige groene kaart.

Op welke elementen is een autoverzekering gebaseerd en berekend:

1. De leeftijd van de bestuurder en rijervaring.

2. Schadeverleden van de bestuurder.

3. Type en Kw van het voertuig.

4. Wordt de wagen gebruikt voor privé of voor beroep.

5. Woonplaats van de bestuurder.

OMNIUMVERZEKERING

De verplichte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid vergoedt nooit de schade aan het verzekerde voertuig. Om die schade te verzekeren bestaat er de omniumverzekering die kan onderschreven worden ter aanvulling van de wettelijk verplichte verzekering. Deze verzekering vergoedt de schade aan uw voertuig ten gevolge van één van de volgende gevaren:

  • stoffelijke schade aan het voertuig
  • brand
  • diefstal
  • glasbreuk
  • natuurkrachten
  • aanrijding met dieren

U heeft ook de mogelijkheid om uw voertuig enkel te verzekeren tegen brand, diefstal, glasbreuk, natuurkrachten en aanrijding met dieren, ook wel de ‘kleine omnium’ genoemd.

Privacy & Cookies - Webdesign D&D Creation